چگونه یک یخچال فریزر بخریم؟

مقدمه
آشپزخانه ، بدون داشتن یخچال فریزر، غیرقابل تصور به نظر می رسد. در قدیم به یخچال فریزر به عنوان وسیله ای لوکس نگاه می شد، ولی در حال حاضر یکی از وسایل ضروری برای هر خانه ای است. از یخچال برای نگهداری و تازه نگهداشتن میوه ها، سبزیجات و غذاها استفاده می شود. همچنین فضای یخچال برای نگهداری دسرهای خوشمزه و بستنی بسیار مناسب است. یخچال فریزرها سبب حفظ بیشتر مواد مغذی غذاهای ما می شوند و ما را به سوی زندگی سالم تر سوق می دهند. بنابراین انتخاب نوع یخچال فریزر آسان نیست، چون شما آن را برای مدتی طولانی خواهید داشت. باید چندین فاکتور مهم مثل ظرفیت، فضا، تکنولوژی، مصرف انرژی، اولویت های خانواده و بودجه را در نظر داشته باشید.
انواع یخچال فریزر
* یخچال فریزرهای تک درب
ظرفیت آن ها حدودا 50 لیتر تا 200 لیتر است. یخچال فریزرهای تک درب، ارزان قیمت هستند و برای فضاهای کم و خانواده های کم جمعیت مناسب هستند. فریزر و جعبه ی سبزیجات در داخل فضای یخچال تعبیه شده است. این مدل بسیار جمع و جور و مقرون به صرفه است.
* یخچال فریزرهای دو درب
سایز این یخچال ها در مقایسه با یخچال های فریزرهای تک درب، بزرگ تر است. این مدل دارای قفسه های جداگانه ای برای بخش یخچال و جای مخصوصی برای فریزر است. داشتن درهای مجزا برای هر دوی آن ها سبب حفظ بیشتر هوای سرد یخچال می شود. پس نیازی به نگرانی درباره ی بازکردن چندباره ی درب یخچال نیست و فضای بیشتری برای قفسه ها و بطری ها تعبیه شده است. یخچال های دودرب برای خانواده های 4 تا 5 نفره مناسب هستند و مصرف انرژی مناسبی خواهند داشت. البته ذکر این نکته لازم است که رنج قیمت آن ها متوسط است.
* یخچال فریزرهای ساید بای ساید
یخچال های ساید بای ساید از دو طرف باز می شوند. اگر فقط یک درب را باز کنید ، در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. ساید بای سایدهایی در ظرفیت 800 لیتر موجود هستند. البته بسیاری از آن ها دارای محفظه ی آب سردکن هستند و برای استفاده از آن ها به باز کردن درب نیازی نیست. سایزهای بزرگ تر دارای محفظه ی فریزر بزرگ تر هستند.
* یخچال فریزرهایی با فریزر پایینی
اخیرا این یخچال ها طرفداران بسیاری پیدا کرده اند. عموما کمتر از بخش فریزر استفاده می شود و معمولا بخش یخچال پرکاربردتر است. پس مصرف کنندگان بدون اینکه خم شوند از قسمت یخچال استفاده کرده و اقلام غذایی مورد نیازشان را بیرون می آورند. بودن فریزر در پایین یخچال فریزر، سبب حفظ بیشتر انرژی می شود.
قبل از خرید یخچال به چه فاکتورهایی توجه کنیم؟
قبل از خرید یخچال فریزر مناسب، باید به چند فاکتور مهم توجه کنید. ویژگی های مهم در قسمت زیر توضیح داده شده است.
1. ظرفیت و تعداد افراد خانه
ظرفیت یخچال را باید بر اساس تعداد افراد خانواده انتخاب کنید. در جدول زیر به صورت تقریبی ظرفیت مناسب بر مقیاس لیتر تعیین شده است.
2. سایز: شما باید به سایز خانه تان توجه کنید تا یخچال مناسبی را پیدا کنید. ارتفاع، پهنا و عمق را اندازه بگیرید. باید فضای کافی برای بازکردن درب یخچال داشته باشید. حتما به این نکته هم توجه کنید که در هنگام تحویل گرفتن یخچال، فضایی کافی برای عبور و قرار دادن آن در فضای آشپزخانه داشته باشید.
3. معمولا اکثر یخچال فریزرها دارای مشخصات زیر هستند:
1. قفسه ها : قفسه ها سیمی، آکریلیک و شیشه ای هستند. معمولا بهترین قفسه ها شیشه ای هستند.
2. محفظه های آب سردکن و یخ ساز: این ویژگی ها در یخچال های ساید بای ساید وجود دارند. پس بدون باز کردن درب می توانید از آب و یخ استفاده کنید.
3. قسمت فریزر سریع: اگر همیشه به یخ نیاز دارید ، با داشتن فریزر زودهنگام ، دیگر جای نگرانی نیست.
4. قفسه ی جداکننده: می توانید میوه ها و سبزیجات را در قفسه هایی جداگانه قرار دهید.
5. اسپری های رفع بوی بد: آن ویژگی سبب تازه نگهداشتن غذاها و تازگی بیشتر آن ها می شود.
6. سطوح نویز: سطوح صدا و نویز یخچال را چک کنید تا صدای آن در هنگام استراحت باعث اذیتتان نشود.
7. قفل کودک: کودکان با این قفل، دیگر به سراغ یخچال نمی روند و به هیچ گونه نظارتی نیاز ندارند.
8. کنترل رطوبت: با کنترل رطوبت یخچال به اسانی می توانید مواد غذایی را برای زمان های طولانی نگهداری کنید.
4. نوع خنک کنندگی: نوع بدون برفک و خنک شونده ی دیجیتال، رایج ترین نوع ها هستند. با این نوع های خاص ، نیازی به یخ زدایی دستی یخچال در هفته نیست. ولی اگر مقدار بودجه تان کم است و ظرفیت کمی می خواهید، نوع خنک شونده ی مستقیم (Direct Cool) را خریداری کنید.
5. نوع درب: نوع درب به ظرفیت، نیازمندی ها و بودجه بستگی دارد. یخچال فریزرهای دودرب پرطرفدار هستند و ظرفیت و هزینه ی آن ها هم مطلوب است. اگر به دنبال ظرفیت های بیشتر هستید، بهتر است نوع ساید بای ساید خریداری کنید.
6. نرخ ها: نرخ بهره وری انرژی یخچال ها از 1 تا 5 است. ان ها بر مصرف برق دستگاه دلالت دارند. نرخ 1 بیشترین مصرف انرژی و نرخ 5 کمترین مصرف را دارد.
7. هزینه : یخچال فریزرها از 5000 روپیه تا 150000 روپیه موجود هستند. یخچال فریزرهای دو درب بدون برفک در قیمت های بالای 10000 روپیه وجود دارند.
با چه تکنولوژی هایی باید آشنا باشیم؟
سیستم خنک کننده ی مستقیم : سیستم خنک کننده ی مستقیم به صورت جداگانه درون یخچال ها تعبیه شده است. یخ زدایی آن ها نیمه اتوماتیک و دستی است. در آن ها پنکه ای تعبیه نشده است و جریان هوای خنکی وجود ندارد. یخچال فریزرهایی با این ویژگی خنک کنندگی، گران قیمت هستند و ظرفیت آن ها بالای 350 لیتر است. بهره وری انرژی آن ها مناسب است.
بدون برفک : با ایجاد جریان هوای خنک در درون یخچال، دمای ثابتی در درون قفسه ها حفظ می شود. آن سیستم سبب از بین بردن یخ در فضای فریزر می شود و نیازی به یخ زدایی دستی نیست. این تکنولوژی به حفظ بیشتر مواد غذایی در طولانی مدت کمک می کند. همچنین مصرف انرژی آن ها بیشتر از مدل های خنک کننده ی مستقیم است.
برندهای مهم یخچال فریزر چه برندهایی هستند؟
ویرپول(Whirlpool)، ال جی، الکترولوکس، سامسونگ و Godrejو هیتاچی هستند.