گروههای محصولات

توضیح ویژگی هایی که در مشخصات تلویزیون ها به صورت عمده وجود دارند / سری پنج

توضیح ویژگی هایی که در مشخصات تلویزیون ها به صورت عمده وجود دارند / سری پنج

سری 5 - نرخ رفرش / Refresh rate

. ارقام بالا و متنوع از نرخ رفرش درک آن را مشکل و ایجاد مقایسه بین تلویزیون های مختلف به دلیل نبود یک استاندارد واحد برای این ویژگی تصاویر حرکتی برای کاربران سخت شده است



اصطلاح نرخ رفرش اخیرا با تلویزیون های اچ دی ( HD ) جدید و فورکی یو اچ دی ( 4K UHD ) به بازار وارد شده و با اصطلاحاتی مانند " Motionflow 240” یا “960 Motion Enhancement " بیان می شوند . ارقام بالا و متنوع از نرخ رفرش درک آن را مشکل و ایجاد مقایسه بین تلویزیون های مختلف به دلیل نبود یک استاندارد واحد برای این ویژگی تصاویر حرکتی برای کاربران سخت شده است . با خواندن این متن تا حدی از این آشفته بازار رها شده و می توانید تا حدی آنچه را که در مورد نرخ رفرش لازم است بیاموزید .



 

 


نرخ رفرش چگونه کار می کند ؟
نرخ رفرش چگونه کار می کند ؟
ویدیویی که بر روی تلویزیون شما ظاهر می شود اساسا یک سری از عکس های ثابت است که به صورت پشت سر هم نمایش شده و متحرک به نظر می رسد . برق در خانه شما با نرخ 60 هرتز اجرا می شود و تلویزیون شما هم اساسا با همین نرخ اجرا خوهد شد یعنی 60 تصویر در ثانیه را ارائه می دهد . ساده ترین راه این است که هرتز را تعداد تصویر ها در ثانیه در نظر بگیریم . شما برخی از تبلیغات تلویزیون ها را با 120 هرتز و 240 هرتز خواهید دید که میزان دو برابر و چهار برابر تصاویر در ثانیه را به شما ارائه می دهد .


ممکن است فکر کنید که 60 تصویر در ثانیه و به عبارتی 60 هرتز بسیار سریع بوده و در اکثر مواقع می تواند تصاویر بسیار خوبی را فراهم آورد . اما اگر یک فیلم اکشن و یا مسابقه هاکی که عناصر آن دارای حرکات سریع است را با این تلویزیون ببینید مشاهده خواهید کرد که این میزان هرتز به اندازه ای سریع نیست که مانع از تاری آن دسته از عناصر فیلم شود که با سرعت در حرکت هستند . در این موارد 120 هرتز و 240 هرتز سرعت را بالا خواهد برد و زمانی که فیلمی با صحنه های سرعت بالا مشاهده می کنید وضوح و شفافیت آن حفظ خواهد شد و هر گونه تاری تصویر از بین خواهد رفت .



سرعت محتوای ویدیویی
نکته جالب این است که محتوای ویدیویی در واقع هیچگاه بالاتر از 60 هرتز نیستند و در حقیقت اغلب فیلم ا و برنامه های تلویزیونی در 24 فریم در ثانیه گرفته می شوند . یسک های بلوری در 60 فریم در ثانیه تولید می شوند در حالی که اغلب برنامه ها کمتر از این میزان هستند . پس چگونه محتوای 24 فریم در ثانیه با 60 , 120 و یا 240 فریم در ثانیه پخش می شود ؟ اساسا تلویزیون ها دارای یک تکنولوژی برای تبدیل فریم های پایین تر به فریم های بالاتر می باشند .


برای رفتن از 24 فریم به 60 فریم در ثانیه و یا بالاتر , تلویزیون فریم های اضافی جدید را در بین فریم های منتقل شده در داخل محتوا داخل می کند . فن آوری های پیشرفته تلویزیون دو فریم را گرفته و یک فریم در بین این دو ایجاد می کند . نکته مثبت در این مورد این است که برای اجسام در حال حرکت سریع , فریم های اضافی میتواند هرگونه تاری بالقوه را از بین ببرد . که البته به دلیل اینکه حرکات بسیار نرم می شوند ممکن است کمی فرا طبیعی به نظر برسند .


نکته جالب در مورد نرخ رفرش بالاتر و این فریم های اضافی این است که مغز را برای دیدن صحنه های حرکتی بهتر فریب می دهد .
مغز های مختلف
نکته جالب در مورد نرخ رفرش بالاتر و این فریم های اضافی این است که مغز را برای دیدن صحنه های حرکتی بهتر فریب می دهد . از آنجا که مغز انسان های مختلف , متفاوت است ویژگی Soap Opera Effect برخی را خسته خواهد کرد در حالی که برخی دیگر حتی آن را نمی بینند . بنابراین نمی توان گفت که کدام نرخ رفرش در کل بهتر است . چه چیزی می توان گفت در صورتی که شما یک گیمر باشید و به دلیل سرت بالای بازی ها یک نرخ رفرش بالا مانند 120 هرتز را نیاز داشته باشید به دلیل  آنکه تنها راه برای حفظ وضوح تصاویر همین است . تلویزیون های دارای نرخ رفرش بالاتر بهتر هستند به دلیل اینکه رد صورتی که فرایند Soap Opera Effect شما را اذیت کند می توانید این تقویت کننده حرکتی را خاموش کنید اما حداقل هر دو گزینه را در اختیار دارید .





اگر شما یک تلویزیون پلاسما ( plasma ) یا او ای ای دی ( oled ) را تماشا می کنید نیازی به توجه کردن به نرخ رفرش آن نخواهید داشت .

انواع مختلف تلویزیون ها
اگر شما یک تلویزیون پلاسما ( plasma ) یا او ای ای دی ( OLED ) را تماشا می کنید نیازی به توجه کردن به نرخ رفرش آن نخواهید داشت . تلویزیون پلاسما ( PLASMA ) دارای نرخ رفرش 600 هرتز است و به همین دلیل هیچگاه مشکل تاری حرکت را نخواهد داشت . من برای سال ها از تلویزیون پلاسما استفاده کردم و هیچ یک از اعضای خانواده متوجه Soap Opera Effect در آن نشده است . تلویزیون خمیده ( OLED ) نیز دارای نرخ رفرش بالا هستند و صاحبان آن ها هیچگاه با مشکل تاری حرکت رو به رو نخواهند بود . تنها در صورت خرید یک تلویزیون ال ای دی / ال سی دی ( LED / LCD ) نیاز خواهید داشت که به نرخ رفرش آن توجه کنید .


تلویزیون های فورکی نیز به طور کلی بالا هستند به طور کلی بسیاری از آن ها با نرخ رفرش 120 یا 240 هرتز به بازار عرضه می شوند . امروزه شما مدل های کمی را می یابید که 60 هرتز باشند . اگرچه تلویزیون های فورکی ( 4K ) از نظر میزان رزولوشن بسیار بالا تر از تلویزیون های اچ دی ( HD ) می باشد اما تاری حرکت همچنان می تواند یک فاکتور مهم باشد . اگر شما پول زیادی را صرف خرید یک تلویزیون با رزولوشن بالا می کنید , اطمینان پیدا کنید که تلویزیونی را که خریده اید دارای نرخ رفرش 120 هرتز یا بالاتر باشد . در غیر این صورت ممکن است نا امید شوید زیرا ممکن است وضوح تلویزیون قابل توجه باشد اما تاری حرکت که به احتمال زیاد از آن مهم تر است شما را ناراحت خواهد کرد .


شما مطمئنا تلویزیون هایی با نرخ رفرش متنوع با اعداد بالاتر را خواهید دید اما زیاد به آنها توجه نکنید و به خاطر این مسئاله زیاد هزینه نکنید . فقط کافیست توجه کنید که نرخ رفرش تلویزیون شما کمتر از 120 هرتز نباشد .
نتیجه :

خرید یک تلویزیون با نرخ رفرش بالاتر از نرخ استاندارد 60 هرتز در تلویزیون ال ای دی بهتر است خصوصا اگر شما کسی باشید که بازی و یا دیدن فیلم های اکشن یا مسابقات ورزشی که شامل صحنه هایی با حرکات سریع هستند علاقه داشته باشید . همچنان که بسیاری از ما این علایق را داریم . از آنجا ک تغییر تلویزیون 60 هرتز به 120 هرتز تغییر قابل توجهی در تجربه مشاهده ما ایجاد خواهد کرد پرداخت مبالخ بیشتر برای آن ارزش خواهد داشت . اما تغییر تلویزیون 120 هرتز به 240 هرتز هرچند که دو برابر کردن نرخ رفرش است اما به اندازه آن به چشم نمی آید زیرا 120 هرتز خود دارای سرعت خوب و قابل قبول است . اما به هر حال داشتن تلویزیونی با نرخ رفرش بالاتر خوب است .


شما مطمئنا تلویزیون هایی با نرخ رفرش متنوع با اعداد بالاتر را خواهید دید اما زیاد به آنها توجه نکنید و به خاطر این مسئاله زیاد هزینه نکنید . فقط کافیست توجه کنید که نرخ رفرش تلویزیون شما کمتر از 120 هرتز نباشد .

اگر شما نگرانید که Soap Opera Effect برای شما ناراحت کننده باشد اغلب تلویزیون ها به شما امکان می دهند که این تکنولوژی ارتقا دهنده را خاموش کنید . به هر حال این یک ویژگی ست که شما می توانید چک کنید که آیا تلویزیون شما این قابلیت را دارد یا خیر .

 
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی:
Email:
نظر:
Captcha