راهنما خرید تلویزیون 2015

تلویزیون اسمارت , ال ای دی ( LED ) , خمیده ( OLED ) فورکی ( 4K ) . دنیای تلویزیون ها هر روز بهتر و به تناسب آن گیج کننده تر می شود . امروزه طیف وسیعی از تلویزیون های کیفیت بالا ( HD ) فورکی ( 4K )/ اولترا اچ دی ( ULTRA HD ) از صفحه نمایش های بزرگ با قیمت های مناسب گرفته تا تلویزیون های فول امکانات که قیمت آنها به اندازه قیمت یک خودرو گران است در فروشگاه ها موجود می باشند .
فاکتور های برتر برای خریداران سایز صفحه نمایش و قیمت آن می باشد . طیف وسیعی از انتخاب ها , از 30 اینچ گرفته تا 110 اینچ از تلویزیون های ال ای دی ال سی دی ( LED LCD ) در دسترسی استفاده کنندگان قرار دارد . که قیمت آنها از 600.000 تومان تا بالای 40.000.000 تومان می باشد . علاوه بر این تولید کنندگان به سمت تلویزیون های اولترا اچ دی ( ULTRA HD ) و فورکی ( 4K ) که تعداد پیکسل های آنها 4 برابر تلویزیون های اچ دی ( HD ) می باشد , تغییر جهت داده اند . در همین حال تلویزیون های اولد یا منحنی ( OLED ) که قیمت آنها به مراتب بیشتر است تصاویر غنی تری ارائه می دهند . و یکی از محبوب ترین تلویزیون ها که تلویزیون پلاسما ست از بازار جمع شده و ناپدید شده اند .
اندازه صفحه نمایش
اگر شما به دنبال یک تلویزیون اساسی با عملکرد بالا هستید , احتمالا مهم ترین فاکتور در تصمیم گیری شما سایز صفحه نمایش خواهد بود . در نظر بگیرید که چند نفر به طور معمول , به صورت همزمان و در جایی که تلویزیون جدید خود را قرار می دهید به تماشای آن می نشینند . سپس بزرگترین سایز صفحه نمایشی که را با فضا و همچنین میزان بودجه شما متناسب باشد را انتخاب نمایید . سایز صفحه نمایش معمول که امروزه با توجه به قیمت , عملکرد و فضای های معمول انتخاب می شود بین 55 و 65 اینچ است .
سایز صفحه نمایش همچنین به فاصله ای که معمولا در رو به روی تلویزیون خود می نشینید نیز بستگی دارد . در واقع , اگر شما می توانید پیکسل های انفرادی را ببینید پس به تلویزیون خود بسیار نزدیک هستید . در این صورت نیاز خواهید داشت که کمی از تلویزیون خود فاصله بگیرید و یا یک تلویزیون کوچکتر یا تلویزیون دارای رزولوشن بالاتر تهیه نمایید . قاعده سر انگشتی این است که شما باید در فاصله ای نسبت به تلویزیون اچ دی ( HD ) خود بنشینید که سه برابر بیشتر از ارتفاع تلویزیون باشد و این فاصله برای تلویزیون فورکی یو اچ دی ( 4K UHD ) تنها 1.5 برابر خواهد بود . به عبارت دیگر شما می توانید 2 برابر نزدیکتر به تلویزیون 4K UHD خود بنشینید . هر چند که محتوا فورکی ( 4K ) نادر است , اما اگر شما در فاصله نزدیک تلویزیون می بینید نیاز خواهید داشت که یک تلویزیون با تکنولوژی رزولوشن بالاتر داشته باشید .
خلاصه کلام : سایز صفحه نمایش و رزولوشن تلویزیون خود را با توجه به فاصله ای که در نظر دارید در آن تلویزیون خود را مشاهده کنید , انتخاب نمایید .
وضوح ( رزولوشن ) صفحه نمایش
رزولوشن وضوح تصاویر تلویزیون را به طور معمول از لحاظ خطوط افقی پیکسل ها توصیف می کند . یک تلویزیون اچ دی ( HD ) ارزان قیمت احتمالا تنها 720p را پشتیبانی می کند . که به معنای این است که دستگاه 720 خط پیکسل افقی را نشان می دهد . اغلب تلویزیون های اچ دی ( HD ) امروزه - و آنهایی که شما باید در نظر داشته باشید - فرمت اچ دی 1080P را پشتیبانی می کنند که به آنها تلویزیون فول اچ دی ( FULL HD ) گفته می شود و دارای 1080 خط از رزولوشن می باشند . توصیه می شود حتی ر کوچکترین اندازه ها از مدل های 720p اجتناب نمایید .
در حال حاظر تلویزیون های فورکی ( 4K ) با 2160 خط بهترین تلویزیون خواهد بود در صورتی که بخواهید در فاصله نزدیک نسبت به تلویزیون بنشینید . شما می توانید دو برابر نزدیک تر به تلویزیون خود بنشینید به نسبت تلویزیون اچ دی ( HD ) قبلی خود که شبکه ای از پیکسل ها را مشاهده می کردید . اگر چه محتوای فورکی واقعی کمیاب است اما شما می توانید با استفاده از این تلویزیون ها محتوای اچ دی ( HD ) یا فول اچ دی ( FULL HD ) تقویت یافته را با استفاده از این تلویزیون ها مشاهده نمایید .
خلاصه کلام : 1080p یا تلویزیون فول اچ دی بهترین رزولوشنی ست که امروز می توانید داشته باشید , اما در صورتی که بخواهید تلویزیون خود را بیش از 2 سال داشته باشید تلویزیون فورکی ( 4K ) ایده فوق العاده ای خواهد بود و شما می توانید از آن به عنوان یک سرمایه گذاری برای آینده نگاه کنید .
نسبت کنتراست
نسبت کنتراست طیف سطوح روشنایی را که تلویزیون می تواند نمایش دهد را توصیف می نماید . نسبت کنتراست بهتر سایه های ظریف و رنگ های بیشتر و در نتیجه آن جزئیات بیشتر را به نمایش می گذارد . با این حال روش هایی که تولید کنندگان این نسبت ها را اندازه گیری می کنند به زور گسترده ای متفاوت است . بهتر است ببینید که چگونه یک تلویزیون جزئیات سایه ها را به نمایش می گذارد .
خلاصه کلام : شما می توانید اعداد مربوط به این شاخص را نادیده بگیرید زیرا مکن است که برای تبلیغ تلویزیون از یک سری تنظیمات مشکوک استفاده شود و بهترین کار مقایسه تلویزیون ها در نمایش جزئیات سایه ها خواهد بود .
نرخ رفرش
نرخ رفرش بر اساس هرتز ( HZ ) بیان می شود و این عدد توضیح می دهد که یک تصویر چند بار در هر ثانیه بر روی صفحه نمایش رفرش می شود . امروزه دیگر خرید تلویزیونی با نرخ رفرش کمتر از 120 هرتز توصیه نمی شود . هر چه نرخ رفرش تصویر بالاتر باشد به همان میزان به کاهش تاری تصویر در موضوعاتی دارای صحنه های حرکت سریع مانند رویداد های ورزشی کمک می کند . مراقب عباراتی مانند " نرخ رفرش موثر " باشید که ه روش های دیگری برای ارائه تصاویر ثابت اشاره داشته و در عین حال از نرخ رفرش بالاتر استفاده نشده است .
خلاصه کلام : از خرید تلویزیون با نرخ رفرش کمتر از 120 هرتز بپرهیزید .
حیطه رنگ
این ویژگی طیف رنگ هایی را که تلویزیون می تواند نمایش دهد توصیف می کند . از زمان تلویزیون های CRT رنگ های استاندارد با طیف محدود تری تحت عنوان NTSC یا Rec در تجارت تلویزیون استفاده می شده است . امروزه با گذشت زمان و با مدرن شدن تلویزیون ها , تولید کنندگان تلویزیون هایی با طیف رنگ وسیع تر را تولید می کنند . فروشندگان اغلب وسعت رنگ خود را به صورت درصدی از NTSC بیان می کنند که در عالیترین تولیدات تلویزیون این میزان به 100% هم می رسد - وسعت رنگی مشابه آنچه شما در یک تئاتر فیلم دیجیتالی با سایه ای واقعی و غنی و رنگ های قرمز و سبز عمیق مشاهده می کنید . اما تا چند سال قبل محتوای بسیار کمی با مزایای این وسعت رنگ غنی وجود داشت .
خلاصه کلام : درست همانند رزولوشن فورکی ( 4K ) یک حیطه رنگ وسیع تر به منظور آماده کردن تلویزیون ها جهت تامین انتظارات آینده شما از تلویزیون خواهد بود .
انواع تلویزیون ها و اصطلاحات توضیح داده شده : LCD, LED-LCD, OLED
اساسا تنها دو نوع از تلویزیون ها اقی مانده است : تلویزیون های ال سی دی ( LCD ) و تلویزیون های خمیده یا منحنی ( OLED ) . مگر اینکه شما واقعا پولدار باشید در غیر این صورت به احتمال زیاد یک تلویزیون ال سی دی ( LCD ) خریداری خواهید کرد . در اینجا ما مزایا و تکنولوژی های به کار رفته در هر دو را توضیح خواهیم داد .
تلویزیون های ال ای دی ال سی دی / LED-LCD
بخش بزرگی از تلویزیون های موجود در بازار را امروزه دستگاه های ال ای دی ال سی دی ( LED-LCD ) تشکیل می دهند . این تلویزیون های اچ دی ( HD ) و اولترا اچ دی ( ULTRA HD ) از دیود های ساطع کننده نور یا ال ای دی ( LED ) ها برای روشن کردن صفحه نمایش LCD خود استفاده کرده و می توانند بسیار نازک باشند . بسیاری از آنها می توانند برای نشان دادن بهتر صحنه های دارای ترکیبی از مناطق تیره و روشن به صورت پویا بخش هایی از صفحه نمایش را روشن و سایر بخش های آن را تیره نمایند . - ویژگی که تحت نام تاریک سازی فعال یا تاریک سازی منطقه ای شناخته می شود . بدون حاشیه طیف قیمت تلویزیون های LED-LCD از حدود 600.000 تومان برای یک 32 اینچ شروع شده و تا حدود 15.000.000 تومان برای یک 90 اینچ فول امکانات ادامه می یابد .
اغلب تلویزیون های ال سی دی ( LCD ) از لامپ های ال ای دی ( LED ) در لبه های صفحه نمایش خود استفاده می کنند . مدل های بهتر تاریک سازی فعال را پشتیبانی می کنند اما برای آن از برخی از جادو های دیجیتالی صرفا برای دستکاری کردن نور لبه ها بهره می گیرد .
برخی از تلویزیون های ال ای دی ( LED ) از لامپ های ال ای دی به طور مستقیم در پشت صفحه نمایش و در شبکه ای از مناطق که می توانند به طور جداگانه روشن و یا خاموش شوند استفاده می کنند . چنین ترکیبی پس زمینه را دقیق تر کرده و اجازه می دهد تصاویر از نظر کنتراست دارای جزئیات بیشتری باشد . اکثر تولید کنندگان از این تکنولوژی تنها در مدل های بالا و فول امکانات خود استفاده می کنند .
مزایا : آرایش وسیع از نظر قیمت , اندازه و ویژگی ها . برخی از مدل های فورکی یو اچ دی ( 4K UHD ) ارزان قیمت صفحه نمایش روشن را حتی در یک اتاق آفتاب گیر قابل مشاهده می نمایند . کیفیت تصویر با آرایش وسیع ( کاربرد لامپ های LED در پشت صفحه نمایش ) به طور پیوسته بهبود می یابد , HDR و وسعت رنگ گسترده تر .
معایب : به هنگام نمایش تصاویر دارای حرکات سریع مانند رویداد های ورزشی برخی از جزئیات سایه ها از دست می رود به دلیل اینکه پیکسل ها نمی توانند کاملا تیره شوند ( حتی با آرایش وسیع ال ای دی ها ) . زمانی که از کناره ها مشاهده می کنید تصاویر تا اندازه ای کمرگ خواهند شد .
تلویزیون های منحنی ( OLED )
تلویزیون های منحنی یا خمیده با چند ده منطقه نور بهتر از تلویزیون های LED-LCD دارای آرایش وسیع لامپ های ال ای دی می باشد . به جای نور پس زمینه تلویزیون های منحنی ( OLED ) از یک لایه از ال ای دی ( LED ) های ارگانیک کنترل شده در سطح پیکسل برای دستیابی به رنگ سیاه مطلق و سطح خیره کننده از کنتراست استفاده می کند . ( فیلم آتش بازی در مقابل آسمان تیره نمایش مورد علاقه تکنولوژی OLED می باشد ) .
ال جی امروزه تنها کمپانی است که به صورت بسیار فعال به دنبال تکنولوژی او ال ای دی ( OLED ) می باشد . تمامی مدل های جدید دارای رزولوشن فورکی / اولترا اچ دی ( 4K / ULTRA HD ) می باشد اما مدل های فول اچ دی ( FULL HD ) ارزان قیمت هنوز هم در دسترس می باشند . طیف قیمت ها از 4.500.000 تومان برای یک 55 اینچ فول اچ دی تا حدود 30.000.000 توان برای یک 77 اینچ فورکی اولترا اچ دی ( 4K / ULTRA HD ) ادامه می یابد .
مزایا : بهترین تصاویر تلویزیونی , بدون استثنا دارای رنگ های واقعی تر , رنگ سیاه عمیق تر , کنتراست و جزئیات سایه بهتر نسبت به تلویزیون های ال سی دی ( می باشد ) . کیفیت تصویر حتی زمانی که از گوشه ها آن را مشاهده کنید حفظ خواهد شد .
معایب : از معایب عمده این تلویزیون های قیمت نجومی انها ست . این تلویزیون ها دارای قیمت بالاتری نسبت به تلویزیون های تخت مشابه می باشند . ( به عنوان مثال قیمت 19.000.000 تومانی برای یک مدل 65 اینچ آن ) .
تلویزیون های هوشمند
تعداد فزاینده تلویزیون های دارای وای فای سرخود امروز برای اتصال به خدمات مبتنی بر اینترنت مانند نتفیکس برای جریان فیلم یا اجرای اپ ها و برنامه ها برای مشاهده برنامه های جذاب و یا دانلود فیلم ها و بازی های مختلف و حتی پست مطالب بر روی فیسبوک بازار های جهانی را اشباع کرده است . به طور کلی رابط های کاربری امروزه سیار هبود یافته اند . VISIO , الجی و امروزه سامسونگ از یک نوار از نرم افزار های مفید در قسمت پایین تلویزیون های خود برای دسترسی آسان استفاده کنندگان بهره می گیرند . گوگل پلتفرم تلویزیون های اندروید خود را برای کمپانی هایی مانند سونی فراهم می کند . در حالی که اکثر تلویزیون های هوشمند شامل خدمات عمده ای مانند Pandora, Hulu و Netflix می باشند . چک کنید که تلویزیونی را که خریداری می کنید دارای تنظیمات و گزینه های مورد نظر شما باشد .
در گزشته شما می توانستید یک تلویزیون "dumb" خریداری کرده و با ابزار های ارزان قیمت آن را هوشمند کنید . اما امروزه شما به سختی می توانید یک تلویزیون تهیه کنید که اسمارت ( هوشمند ) نباشد . حتی اگر به دنبال یک مدل کوچک و ارزان قیمت باشید .
خلاصه کلام : قابلیت های هوشمند امروزه به یک ویزگی استاندارد در تلویزیون ها تبدیل شده است . بنابراین روز به روز نقش خود را به عنوان یک عامل یا فاکتور تصمیم گیری از دست می دهد .
فورکی اولترا اچ دی / 4K ULTRA HD
تلویزیون های ال سی دی ( LCD ) و منحنی ( OLED ) که تحت هر دو نام فورکی و اولترا اچ دی شناخته می شوند میزان پیکسل (3,840x2,160) که چهار برابر پیکسل های تلویزیون HD می باشد را در خود جای داده اند . با توجه به اینکه فعلا محتوا اولترا اچ دی ( ULTRA HD ) کم است مسئولیت اصلی این تلویزیون ها ارتقا محتوا موجود HD و فول اچ دی ( FULL HD ) موجود به کیفیتی نزدیک به فورکی ( 4K ) می باشد .
بزرگترین مزیت تلویزیون های فورکی ( 4K ) این است که اشیا کوچک بر روی صفحه نمایش دارای جزئیات بیشتر می باشند . مانند متن های واضح تر . به زور کلی تصاویر بر روی این تلویزیون ها ( حتی آنهایی که ارتقا یافته اند ) غنی تر و واقعی تر از تصاویر تلویزیون های فول اچ دی ( FULL HD ) به نظر می رسد .
قیمت تلویزیون های فورکی ( 4K ) در حدود 50 درصد نسبت به پارسال افت کرده و پایین آمده است و انتضار می رود تا یکی دو سال آینده این تلویزیون ها به تلویزیون های معمول موجود در بازار تبدیل شده و قیمت آنها تا حد زیادی پایین بیاید . به علاوه برخی از شرکت ها در حال ارائه خدمات و حتویات فورکی ( 4K ) بیشتر به بازار می باشند .
خلاصه کلام : اگر شما به دنبال یک دستگاه تلویزیون کوچک و یا تلویزیونی هستید که تنها تا یکی دو سال آینده از آن استفاده کنید یک تلویزیون فول اچ دی ( FULL HD 1080P ) برای شما مناسب خواهد بود . در غیر این صورت یک تلویزیون فورکی ( 4K ) یک سرمایه گزاری فوق العاده و قابل توجه برای آینده خواهد بود .
حیطه رنگ گسترده تر و محدوده دینامیکی بالاتر
تولید کنندگان امروزه با تولید تلویزیون هایی با قابلیت نمایش محدوده رنگ وسیع تر ( رنگ های بیشتر ) و محدوده دینامیک بالاتر که تحت عنوان HDR ( سطح بیشتری از روشنایی برای رنگ های منحصر به فرد ) شناخته می شود , فرمت های اولترا اچ دی ( ULTRA HD ) را بسیار بهبود بخشیده اند . این تلویزیون ها - آخرین مدل و به طور کلی گران قیمت - از استاندارد های ویدیویی فعلی که در گذشته و در روز های CRT ها ابداع شد فراتر رفته اند . با این حال هنوز هم هیچ صنعت استانداردی برای HDR وجود ندارد و چنین استاندارد هایی برای استودیو های فیلم و پخش کنندگان تلویزیونی بسیار لازم و ضروری می باشد . برخی از آخرین مدل های تلویزیون های فول امکانات می توانند رنگ ها و طیف دینامیک محتویات فعلی را برای دستیابی به برخی از افکت های بهبود یافته تقویت کنند .
خلاصه کلام : در حالی که رنگ های بهتر و طیف دینامیک بدون هر گونه صنعت استاندارد می تواند تاثیر فوق العاده ای بر کیفیت تصاویر داشته باشد , اما HDR نهایتا یک یا دو سال از ما دور خواهد بود .
صفحه نمایش منحنی
یکی دیگر از نو آوری های در نظر گرفته شده برای جلب توجه خریداران صفحه نمایش منحنی ست - بیشتر برای تلویزیون های او ال ای دی ( OLED ) و ال سی دی فورکی ( 4K LCD ) استفاده می شود . این ایده می گوید که تولید کنندگان تلویزیون هایی می سازند که تجربه مشاهده را بسیار همه جانبه کرده است اما ما دریافته ایم که صفحه نمایش های منحنی تا حد بسیار کمی تصاویر را تیره می کنند . برخی از دارندگان اولیه تلویزیون های منحنی ادعا می کنند که آنها هیچ گونه تفاوت و یا انحرافات تصویر را در این تلویزیون ها مشاهده نکرده اند .
تلویزیون های منحنی ( CURVE ) به نسبت نلویزیون های تخت بسیار گران هستند . به عنوان مثال یک تلویزیون منحنی 65 اینچ فورکی ( 4K ) سامسونگ که در بانه پلاس به فروش می رسد با کد 65HU8000 قیمتی در حدود 10.800.000 تومان دارد . ال جی هم یکی از پیشگامان و تولید کنندگان تلویزیون های منحنی ست اما سایر تولید کنندگان و کمپانی ها از تولید آنها اجتناب می کنند .
خلاصه کلام : در حال حاظر تلویزیون های منحنی به دلیل اینکه تلویزیون ها و تکنولوزی جدیدی هستند که وارد بازار شده اند دارای قیمت نسبتا بالایی هستند بدون اینکه تاثیر چشمگیری در کیفیت تصویر داشته باشند .