او ال ای دی (oled) یا کیو ال ای دی (qled)؟کدام یکی بهتر است؟

وقتی دو تا چیز که به هم مرتبط هستند و مثل هم نوشته میشوند با هم مقایسه میشوند؛ گیچ شدن بعید نیست. در نتیجه این یک سر در گمی را در بین خریدار ها و بعضی از گزارش های آنلاین در مورد فرق این دو تا به وجود میاورد.
ما بالاترین مدل های روز را تست کردیم که شامل Samsung Q7F و LG E7 میشن . بدون حاشیه می رویم سر اصل مطلب و به شما میگویم کدام مدل بهتره.
چه شرکت هایی پشت این دو تکنولوژی هستند؟
QLED مال شرکت SAMSUMG هست که اون رو برای آخرین مدل های LCD هاش مثل Q7F استفاده میکنه که از تکنولوژی quantum-dot استفاده میکنند. این تکنولوژی جدید نیست و منحصر به SAMSUNG هم نیست. شرکت های مثل SONY و SHARP هم ازquantum-dot تا 4 سال قبل هم استفاده میکردن. TLC و بعضی شرکت های دیگه هم تلویزیون های متنوعی که از این تکنولوژی استفاده کردن و الان توی بازار موجود هستند.این تکنولوژی در واقع ضمیمه ای بر LCD ها برای اصلاح آنهاست.

OLED ، مخفف نشردهنده نور طبیعیه ؛ یک راه متفاوت برای نمایش تصویر. تنها شرکتی که به طور گسترده از این تکنولوژی استفاده میکنه ؛LG هست. بقیه ی شرکت ها هم مثل PHILIPS و SONY هم OLED هایی مثل Bravia OLED XBR-65A1E تولید کردن که از پنل های OLED LG استفاده میکنن.
او ال ای دی (oled) یا کیو ال ای دی (qled) چجوری کار میکنن؟
Quantum dot یا QLEDیک صفحه هست که به جلوی صفحه های دیگه ی LCD قرار میگیره . این صفحه نوری رو که از پشت بهش میتابد را برجسته میکند . با اضافه کردن این صفحه ، طیف بیشتری از رنگ ها میتواند به نمایش در بیاید.

به هر حال QLED ها هم به نور پس زمینه نیاز دارن که این نور را از LED های پشت صفحه میگیرن.

OLED ها تصویر رو خیلی متفاوت نشان میدهند. آنها نور پس زمینه نمیخواهند چون خودشون با برق روشن میشن و این اجازه میده پیکسل ها به طور مستقل خاموش یا روشن بشن.

او ال ای دی (oled) یا کیو ال ای دی (qled) تصویر کدام یکی واضح تره؟
از لحاظ تئوری تصاویر OLED واضح ترن چون هر پیکسل به طور مستقل خامو ش یا روشن میشه.
ولی QLED ها چون نور پس زمینه دارن پس نور نشتی خواهد داشت و مرز تاریکی و روشنی با هم قاطی میشن و تصویر به واضحی OLED نیست.
تکنولوژی هایی مثل تکنولوژی نقاط کم نور به وضوح تصاویر LCD کمک کردن ولی باز هم بعضی اوقات نشت نور اتفاق میافته وما معمولا اثر هاله ی نور رو در اطراف قسمت های روشن میبینیم. از محصولات SAMSUNG گرفته تا TCL.
برنده: OLED
او ال ای دی (oled) یا کیو ال ای دی (qled) کدام یکی رنگ های سیاه عمیق تری رو ارائه میده؟
هیچ شکی نیست که OLED تنها تکنولوژی ای هست که رنگ سیاه واقعی رو ارائه میده. LCD ها در مقایسه با OLED ها توسی به نظر میرسن.
او ال ای دی (oled) یا کیو ال ای دی (qled)کدام یکی روشن تره؟

QLED ها نسبت به OLED ها روشن ترن. که اونا رو برای اتاقای روشن مناسب تر میکنه. از طرف دیگه در اتاقای نسبتا تاریک OLED ها روشن تر به نظر میرسن چون کنتراست بیشتری دارن.
برنده:QLED
او ال ای دی (oled) یا کیو ال ای دی (qled) کدام یکی رنگ بهتری داره؟
به طور کلی یک QLED محدوده رنگ گسترده تری از OLED داره. همچنین QLED میتونه دقیق تر باشه.

در تست های اخیر LG E7 OLED نمرخ 2.3 رو دریافت کرده در صورتی کهQ7F 1.3 دریافت کرده (نمره ی پایین، بهتره)
با این وجود این مقوله از تلویزیونی به تلویزیون دیگه فرق میکنه . بعضی از OLED مثل Sony’s A1E از نظر رنگ حتی از QLED بهتره.
با استفاده از محتوا های ویدیویی ای که تا الان موجود بود خیلی فرق شون معملوم نمیشه ولی با ویدیوهای با کیفیت 4K راحت تر میشه فرقها رو دید.
برنده: مساوی
کنتراست چطور؟
در حالی که QLED با مشکل رنگ های سیاه جوهری دست و پنجه نرم میکنه ولی به نظر میرسه که بهتر میتونه تغییرات بین قسمت های تاریک و روشن رو نشون بده. به طور کل QLED ها محدوده ی کنتراست بیشتری دارن و جزییاتی رو نشون میدن که OLED بهشون حساس نیست.
زاویه ی دید چطور؟

ما معمولا وسط مبل نمیشینیم و نزدیک به دسته ش میشینیم و این به اون معنیه که ما دقیقا رو بروی تلویزیون نیستیم. اگه شما زاویه دار به یک تلویزیونQLED نگاه کنید به نظر میرسه که رنگا شسته شدن ولی تلویزیون هایOLED همچین مشکلی ندارن.
هرچند QLED های SAMSUNM در این زمینه پیشرفت زیادی داشتن ولی هنوز هم OLED ها در این زمینه بهترن.
میرورینگ چطور؟
از این لحاظ خیلی به هم نزدیکن.اگه یک تصویر ثابت برای مدت طولانی روی صفحه باشه ؛ سایه ای ازش روی صفحه میمونه . OLED به طور قابل اغماضی مشکل رو بیشتر نشون میده.
برنده: مساوی
برنده ی کلی : OLED
کدوم بهتره؟ ازSONY بپرسید. اون امسال برای تلویزیونهاش از پنل های LG استفاده کرده و Sony Bravia OLED XBR-65A1E بهترین کیفیت رو در بازار داره. پس اگه بهترین رو میخواید ؛OLED چیزیه که دنبالش میگردید.