میکرو ال ای دی (micro led) چیه و کی به بازار میاد؟

برای مشاهده لیست قیمت تلویزیون LED , LCD کلیک کنید.
در عرصه ی تکنولوژی نمایشگرها ، MicroLED خیلی سریع توجه همه رو به خودش جلب کرده.samsung به تازگی از تلویزیون 146 اینچیش به نام دیوار ، رونمایی کرده. خبر ها حاکی از اینه کی apple هم روی این تکنولوژی سرمایه گذاری میکنه تا این تکنولوژی رو به ساعت های هوشمند و احتمالا iPhone اضافه کنه.

در یک مصاحبه با Tom's Guide درCES ، Andrew Sivori،معاون رئیس شرکت Samsung آمریکا گفت که این تکنولوزی بسیار خلاقانه ست و اضافه کرد که این تکنولوژی اولین تکنولوؤی جدید در عرصه نمایش گر ها در 10 سال گذشته هست.
اما MicroLEDچی هست ؟ چجوری میتونه با oled رقابت کنه؟ و کی به بازار میاد؟ ما در این راهنما به همه ی این سوالات و بیشتر هم جواب میدیم.
برای درک MicroLED شما باید اول نور پس زمینه رو درک کنید.
یکی از دلیل هایی که LCD امروز طرف داری نداره اینه که اون برای کار کردن به یک چراغ پس زمینه نیاز داره.این چراغ طرح باریکی رو به تلویزیون میده ولی نور ها و رنگ ها رو غیر یک نواخت نشون میده و مشکلات دیگه ای رو هم به وجود میاره.

OLED ها خودشون نور خودشون رو تامین میکنن. اون رنگ های سیاه و رنگ ها رو عالی نشون میده و به طراح اجازه میده طرح های خیلی باریکی رو ارائه بده.ولی OLED از ترکیبهای طبیعی ای درست میشه که در طول زمان تموم میشن.
MicroLEDهاهمون کیفیت OLED رو به ارمغان میارن و از ترکیب های طبیعی هم درست نمیشن. صفحه های MicroLED بسیار باریک خواهند بود وزاویه ی دید فوق العاده ای رو ارائه میدن.چون روی منایع طبیعی تکیه نکردن باید ازOLED ها ارزون تر باشن. بهتر از همه MicroLED ها تصویر روشن تری رو ازOLED ارائه میدن.
MicroLED چطور کار میکنه و چطور میتونیئ پیداش کنید؟
طبق گفته های Ray Soneira این تکنولوژی سال هاست که استفاده میشه . SAMSUNG از اون توی ساعت ها و گوشی های هوشمندش استفاده کرده ولی استفاده ش توی صفحه های بزرگ، جدیده.

MicroLED برای تلویزیون ها تکنولوژی خوبی هستن چون تراکم پیکسل ها ش کم تره و این یعنی تولید کننده مجبور نیست تعداد زیادی پیکسل رو کنار هم قرار بده پس تولیدش راحت تره. ولی نه اون قدر ها هم آسون!
MicroLED ها LED های خیلی نازک هستن که باید دونه دونه ساخته بشن و به وسیله ی ربات هایی توی صفحه ی نمایشگر کنار هم قرار داده بشن. اول روی سفحه های کوچیکو بعد این صفحه های کوچیک رو کنار روی صفحه ی اصلی هم قرار میدن . Soneira گفت برای این که همه ی این MicroLEDها بتونن یک روشنایی یکنواخ رو ارائه بدن باید دونه دونه کالیبره بشن که این چالش بزرگیه.
دقیقا چه قدر بزرگ؟ یک تلویزیون 4K فورکی 25 میلیون از این پیکسل ها میخواد که باید کنار هم قرار داده بشن و کالیبره بشن. اگه یگ اشتباه کوچیک اتفاق بیافته؛ تصویر خوبی ارائه نمیشه.
مزیت های MicroLED چی هست؟
در نگاه اول ممکنه مزیت خاصی رو توش نبینید ولی در درجه ی اول بیشتر خدماتی رو که oled داره ارائه میده.
یکی از بزرگ ترین مزیت های این تکنولوژِ اینه که به طور باور نکردنی ای کم مصرفن. پیکسل هاش با یک آینه ی سهمی وار پشت led تولید میشن که همه ی نور رو به سمت تماشا گر برمیگردونه که کارایی نوری دستگاه رو بالا میبره و عمر باتری وسایلی رو که با باتری کار میکنن بالا میببره.
و چون MicroLEDها نوعی LED هستن ؛خیلی روشن تر از هر تکنولوژی دیگه یی خواهند بود. این روشنایی زیاد میتون باعث بشه تصویر خیلی شفاف تر به نظر برسه و حتی از OLED هم بهتر باشه.
مقایسه ی MicroLED و OLED
هر کدوم از اونا خوبی ها و بدی هایی دارن. احتمالا بعضی شرکت ها به تولید OLED ادامه بدن و بعضی ها برن سراغ MicroLED.
راحتی تولید ، بزرگترین مزیت OLED نسبت به MicroLED هست. میشه یک OLED رو با میلیون ها پیکسل روی یک صفحه نمایش ساده تولید کرد و نتیجه، یک تصویر عالی با کنتراست فوق العاده ، رنگ های سیاه با کیفیت و یک زاویه ی دید عالی هست.

تولید MicroLED یک چالش بزرگه و پیشرفته ترین ربات های امروز هم نمیتونن اون رو ساده تر کنن. پس برای الان OLED یک برتری بزرگ داره.
ولی اگه از بحث تولید بگذریم باید گفت که چون OLED ها منشا طبیعی دارن بعد از چند مدت استفاده اون نور دهی ای رو که دارن از دست میدن و بد تر از اون اینه که به خاطر تغییرات شیمیایی بعضی از پیکسل ها ممکنه زود تر خاصیتشون رو از دست بدن و تصویر غیر یک نواختی رو ارائه بدن.
LED های MicroLED نه تنها روشن ترن بلکه در طول زمان خاصیت نور دهی شون رو از دست نمیدن.پس کیفیت تصویرشون بعد از چند سال تغییر نمیکنه. همچنین این تکنولوژی خیلی کم مصرف تره از OLEDهست.
آخر هم اینکه با استفاده از این تکنولوژی میشه صفحه های نازکتر ازOLED رو تولید کرد که دست طراح رو باز میذاره. حتی میشه این صفحه ها رو خم یا تا کرد.
با این حال آسون نیست که بگیم کدوم برتره. هر دو تکنولوژی در کوتاه مدت تصویر های بسیار نزدیکی رو ارائه میدن.
برنامه ی SAMSUNG وapple برای MicroLED چیه؟
بیاید با apple شروع کنید . apple تکنولوژی ای داره که (luxvue) که به خاطر اون منتقدا بهش میگن رهبر صنعت MicroLED.حدس زده میشه که apple این تکنولوژِ رد توی ساعت ها و تلفن های همراه ش به کار میبره.
به هر حال در ماه مارس ، اعلام شد که apple یک گرو از متخصصان حوزه ی نمایشگر ها رو در ساختمانی نا معین در کالیفرنیا دور هم جمع کرده. این افراد دارن روی MicroLED کار میکنن ، به امید اینکه یک روز بتونن اون رو به تولید انبوه برسونن.
فعلا خیلی مونده که به هدفشون برسن و احتمالا apple تا چند سال دیگه به این هدف نمیرسه.
بر خلاف apple، Samsung از بعضی از محصولاتش با MicroLED رونمایی کرده. مثل (دیوار) که یک صفحه 146 اینچی با کیفیت 4k هست. همچنین مدل های مختلفی از پنل های 4 اینچی رو معرفی کرده که اسنفاده کننده ها میتونن سایزشون رو هم تغییر بدن.

ما در جشنواره ی ماه مارس (دیوار) رو دیدیم و رنگ های علی ش ما رو متاثر کرد. این صفحه در آگوست به بازار میاد ولی فعلا قیمتی برای اون مشخس نشده.
کی میشه این تکنولوژی رو روی galaxy وiphone دید؟
جواب این سوال سخته . apple که در موردش کملا سکوت کرده و Samsung فقط از تلویزیون های MicroLED رو نمایی کرده. احتمالا ما باید خد اقل سه سال صبر کنیم. البته اگه بخوایم با کیفیت بالا ببینیمش باید بیشتر صبر کنیم.همچنین تولید کننده ها و ربات ها باید به جایی برسن که بتونن اون رو قیمت مناسبی عرضه کنن.
OLED احتمالا تا 5 سال دیگه هم غالب خواهد بود.